top of page

11 tipov čo si obliecť na rodinné fotenie

Updated: Mar 1, 2020

Keď sa chystáte zvečniť svoju rodinku profesionálnym fotografom je celkom dôležité, čo budú mať vaši blízky na sebe. Tieto fotografie budú dlhoročnými spomienkami vašej rodiny a viem, že chcete, aby vyzerali čo najlepšie.


1. Zlaďte sa.

Nájdite si v šatníku podobné kúsky a skúste zvoliť variácie, ktoré k sebe pasujú. Vyberajte max 3 farby, pričom jedna z nich môže byť biela. Čierna sa na fotenie moc neodporúča.


2. Vyberajte si neutrálne farby.

Vyberajte príjemné a jemné odtiene. Sýte farby na fotografii by mohli narobiť viac škody ako úžitku. Namiesto barbie ružovej si zvoľte jemnú púdrovú ružovú, takto postupujte aj pri ďalších farbách.



3. Žiadne rozprávkové postavičky.

Vyvarujte sa rozprávkovým postavičkám, veľkým vzorom a potlačiam. Na fotografiách pôsobia veľmi neelegantne a môžu pokaziť celkový dojem.


4. Nemusíte byť rovnaký na to, aby ste ladili.

Ladiť neznamená byť oblečený úplne rovnako. Stačí, ak sa vaše kúsky farebne podobajú a spolu vytvárajú príjemný dojem.



5. Vyvarujte sa monochromatickosť.

Ďalšia chyba je zvoliť si jednu farbu a obliecť si ju od hlavy až po päty. Najčastejšie sú takto oblečené malé dievčatká, kde okrem krikľavej ružovej nevynikne nič iné.



6. Dievčatkám pokojne nechajte rozpustené vlasy.

Nie je potrebné, aby ste malým slečnám robili komplikované pletené účesy a copíky.

V jednoduchosti je krása a prirodzenosť s hravosťou sa najlepšie ukážu na rozpustených vlasoch. Dievčatká často pri fotení dostanú rôzne rekvizity, ako napríklad kvetinové čelenky, či dokonca veniec zo živých kvetov.



7. Voľte jednoduché a elegantné kúsky

Čisté línie a jednoduché strihy oblečenia sú najvhodnejšie. Je dôležité, aby ste sa v oblečení vedeli aj hýbať. Dámy, prosím oblečte si vhodné podprsenky, ktoré cez oblečenie nebudú presvitať a tiež si premyslite ich strih.



8. Farby voľte podľa tematiky fotenia

Vhodné farby a odtiene sa líšia aj podľa ročného obdobia. Na jarné fotenie sú lepšie pastelové odtiene modrej, ružovej, broskyňovej a podobne. Na jesenných fotografiách dobre vyniknú tmavomodré, červené, oranžové a žlté farby. Pre zimné obdobie hlavne ak je sneh, sú vhodné sýte farby ako je červená, zelená, modrá.



9. Vyhnite sa metalickým kúskom

Oblečenie, ktoré má na sebe reflexné prvky je na fotenie nevhodné. V prípade, že sa pri fotografovaní budú používať i svetlá či reflektory, tieto prvky vytvoria veľmi nepekné efekty.



10. Ak máte možnosť, prineste si viacero variácií

V prípade, že máte viacero možností a neviete sa rozhodnúť, poprípade sa túžite pri fotografovaní prezliekať do viacerých variácii, pokojne si ich prineste sebou.



11. Ak si naozaj neviete rady, opýtajte sa fotografa

V konečnom dôsledku sa nikdy neváhajte opýtať vášho fotografa o radu.

Napríklad mňa môžete kontaktovať na emaily yenastudio@gmail.com alebo i na telefónnom čísle 0910578085 (Viktória Gulyás) s hocijakou otázkou, čo sa týka fotografických služieb v Yena studio.

472 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page